Låsesmed mister alt data

- Jeg har prøvet for 10 år siden, at vi mistede alt data, så derfor udliciterede vi det. Det vil jeg ikke bruge energi på at tænke på. Derfor har vi i dag udliciteret det hele. Og i forhold til falske fakturaer, så bliver der ikke udbetalt noget, før jeg siger "go”. 

Låsesmeden Karl fortæller, at han har været udsat for forskellige former for IT-kriminalitet, alt fra trickmails, falske fakturaer, direktørsvindel og hacking over hans 25 år som låsesmed. Det værste, han har oplevet, var dog, at hans servere blev lukket ned, hvilket medførte, at han mistede alle sine data.

Lukningen af hans servere skete ved, at en medarbejder kom til at trykke på et link. Selvom de kun var to personer, der på daværende tidspunkt havde adgang til firmaets mailsystem og på grund tidligere oplevelser med IT-kriminalitet allerede var opmærksomme på at minimere risikoen, kom den ene medarbejder til at trykke på et falsk link. Dette havde store økonomiske konsekvenser for Karls virksomhed og medførte, at han derefter udliciterede alt sit IT for at undgå, at det kommer til at ske igen.

Medarbejderne ved godt, at hvis de ikke har bilag, så får de ikke en krone. Det er konsekvent, at jeg kigger på afsenderen af fakturaer. Alt med IT er jo bare vigtigt i dag.

Se, hvordan din virksomhed undgår it-kriminalitet