I Danmark bliver langt de fleste indbrud begået i villaer og parcelhuse, mens lejligheder og landejendomme er mindre udsat. Det er dog stadig en god idé at indbrudssikre din bolig, uanset hvilken type, du bor i.
Når du vil undgå indbrud, skal du fokusere på:
- Sikring af døre og vinduer samt at have solide låse er den bedste måde at holde tyven ude på. Se på din bolig med tyvens øjne, så du finder de svage steder. Det er dem, du skal starte med at sikre.
- Hent Nabohjælps app og bliv en aktiv nabohjælper. Ved at danne et netværk med dine naboer, kan I gøre jeres område trygt og fri for indbrud.
- Sørg for at hæk, hegn og buskads ikke kan være et skjul for en tyv. Naturlige overvågning fra naboer og folk, der går forbi på fortovet, er et godt supplement til sikre døre, vinduer og Nabohjælp.
- Timerstyret indendørslys og sensorstyret udendørslys kan supplere indbrudssikre døre og vinduer og Nabohjælp.
Døre, vinduer og låse
Når boligens vinduer, døre og låse er robuste, er det vanskeligere for tyven at bryde ind. Det tager længere tid, og risikoen for at blive opdaget er derfor større. Det er tyven ikke interesseret i. Når en tyv begår indbrud, er det vigtigt for ham, at han kan komme hurtigt ind og ud igen med tyvekosterne. Derfor kan indbrudssikre døre og vinduer virke afskrækkende på en indbrudstyv.
Nabohjælp
Nabohjælp kan forhindre op imod hvert fjerde indbrud. Gå sammen i nabolaget og hjælp hinanden med at holde øje, når der fx er nogen, der ikke er hjemme.Nabohjæls app gør det nemt at danne et netværk i nabolaget, så I kan fortælle hinanden, når I er på ferie. Med Nabohjælps klistermærker på postkasser og døre signalerer I til tyven, at det er et opmærksomt nabolag. Det kan også afskrække en indbrydstyv.
Hæk og hegn
Indbrudstyve foretrækker huse, hvor der er hæk, hegn eller buskads at gemme sig bag, når de skal bryde ind. Det kan derfor virke forebyggende, at hæk og hegn mellem forhave og vej holdes lavt, og at beplantningen i forhaven ikke kan dække for en tyv, som prøver at gemme sig tæt ved boligen.
Lys