Det er vigtigt ikke kun at tænke, at politiet skal intensivere patruljeringen i en periode eller lignende, men i stedet overveje, hvordan så mange som muligt kan bidrage. Alle lokale aktører er centrale i arbejdet med nattelivsproblematikker.
Lokale indsatser
Bar- og restaurantejere kan opfordres til at udskænke ansvarligt. Man kan snakke med dem om konsekvenserne af en hidsig mersalgs-strategi, hvor kunderne opfordres til at drikke meget på kort tid.
Dørmænd kan gøres bevidste om deres centrale rolle i at få øje på unge, der har fået for meget at drikke og sørge for, at de kommer sikkert hjem. Det er ofte turen fra baren eller diskoteket og hjem, der er særlig risikofyldt.
Kioskejere, taxachauffører eller almindelige borgere der færdes i natten, kan fungere som observatører og fx efter et møde med lokalpolitiet blive bevidste om, at de kan ringe ind, hvis de ser problemer under opsejling.
Et levende kulturliv kan variere nattens tilbud til de unge. Dvs. man kan arbejde på at trække koncerter, events og andre kulturtilbud til byen og måske tænke dem ind udenfor almindelig åbningstid.
At få et trygt natteliv kan med fordel tage sit udgangspunkt i et stærkt og velfungerende lokalmiljø – og lokalt samarbejde, der helt åbenlyst huses godt i lokalrådsregi.
Vi ønsker at fastholde den gode udvikling i nattelivet med fokus på samarbejde mellem aktører. De sociale aspekter, fx overdrivelser blandt unge, er også vigtige. Endelig er det vigtigt med et varieret byliv, som indeholder tilbud til de unge om andet end fadøl. Kun fantasien sætter grænser for, hvordan man gør byen levende og sikker. Også i mørket.
DKR