Materialerne på denne side giver indsigt i centrale udfordringer i børn og unges forskellige livsarenaer og tilbyder eksempler på forebyggende og behandlende tilgange. De omfatter bl.a. skolen, familien og boligområdet og giver viden om fx forældreinddragende tiltag, mentorer, omvendt ungedeltagelse, misbrugsbehandling og motiverende samtaler.
Emnerne supplerer hinanden og styrker tilsammen forståelsen af, hvad der kan være på spil i forebyggelsen af ungdomskriminalitet set fra forskellige faglige perspektiver.
I kan navigere i materialerne via indholdsfortegnelserne, som kort opridser, hvilke indsatser og forskere, materialet omtaler.
Vi anbefaler, at I lokalt tager en tværfaglig drøftelse af, hvordan I bedst udformer og prioriterer jeres indsatser afhængig af den tilgængelige viden samt jeres aktuelle udfordringer, erfaringer, kontekster og ressourcer. Efter hver indsatsbeskrivelse er der listet en række dialogspørgsmål, som I kan benytte.
Opsamlingerne er lavet i forbindelse med ni nationale workshops, som Det Kriminalpræventive Råd har arrangeret for kriminalpræventive nøglemedarbejdere i landets kommuner i årene 2015-2017. Bemærk, at tal, priser og kontaktinfo ikke er opdateret.