Europæisk pris mod mobning

14-12-2021

Den europæiske kriminalpræventive pris, ECPA, blev uddelt den 8. december i Slovenien, og dermed er der ny inspiration til det kriminalpræventive arbejde. Årets overordnede tema var mobning, og vinderen blev det ungarske projekt ’Ask for help!’. 

Projektet tackler mobning med kunst og undervisningsmateriale, der sætter fokus på alvoren af mobning for både ofre, mobbere og bystanders (’vidner’ til mobning). 

Anden og tredjepladsen gik til henholdsvis det finske projekt ’Safety skills education’, der forebygger seksuelle overgreb mod mindreårige med undervisning i grænsesætning, og det tjekkiske projekt FaceUp, der har oprettet en anonym online platform, hvor bystanders kan udtrykke bekymring over mobning i skolen. 
 
Fra Danmark var projektet ’Børn og unges online-liv på kanten’ indstillet. Projektet er en uddannelse, der er målrettet kommunale medarbejdere med børn- og ungekontakt, fx SSP-medarbejdere, klubmedarbejdere og pædagoger med henblik på at støtte dem i arbejdet med at forebygge online ekstremisme blandt børn og unge.  

I forlængelse af prisen er der lagt en digital værktøjskasse til håndtering af mobning frit tilgængelig hos EUCPN.

Sally Jensen
Sally Jensen
Pressemedarbejder