Nabohjælp

Aftal med din nabo, at I holder øje med hinandens boliger. Risikoen for at blive opdaget kan afskrække tyven fra at bryde ind.

Nabohjælp kan nedbringe indbrud, hærværk og anden kriminalitet med op til 25 %. Desuden har det den sidegevinst, at beboerne oplever større tryghed, mere socialt liv og større respekt og tålmodighed med hinanden.

Du kan tilmelde dig Nabohjælp gratis. Det er et digitalt system, der kan hjælpe jer med at organisere nabohjælpen. Via mail og sms får I overblik over, hvem der er på ferie og hvornår. I kan også bruge systemet til at advare hinanden, hvis I oplever indbrud eller noget mistænkeligt i området.

Du beslutter selv, hvem du vil være i netværk med og hvem, der får adgang til dine ferieinformationer og personlige oplysninger. I får Nabohjælpsklistermærker til døre og postkasser, så alle kan se, at I passer på hinandens hjem.

Nabohjælp er nemt

Det er tit de små ting, der gør en forskel. For eksempel er det en god idé at hjælpe bortrejste naboer med at få deres hjem til at se beboet ud. Det kan du bl.a. gøre ved at

  • gå en runde om naboens hus
  • lægge affald i naboens skraldespand
  • parkere din cykel eller bil foran naboens hus
  • generelt være opmærksom på din nabos hus.

Derudover kan du tømme naboens postkasse eller sørge for, at der ikke stikker post ud af brevsprækken. Det kan også være en god idé at slå græsset, skovle sne væk eller at hænge vasketøj på tørresnoren.

Hold øje med hinandens boliger og jeres kvarter

Aftal gerne med din nabo, at I holder øje med hinandens boliger i det daglige, så det ikke kun er i ferierne, at I er opmærksomme på jeres område. Hold øje med, om alting er som det plejer hos dine naboer. Møder du mistænkelige personer ved boligen, kan du kontakte politiet.

Bor du i lejlighed, så vær opmærksom på, hvem du lukker ind i opgangen. Spørg personer, du ikke kender, om deres ærinde.

Aktiv Nabohjælp skal gerne føre til en naturlig overvågning i det daglige, der kan ses og mærkes i vores nærområder – også af potentielle tyve. Tilmeld dig og få flere tips og tricks på Nabohjælp