Konkurrence

Europas bedste kriminalpræventive projekt skal findes

06-07-2023

Har du eller kender du til et projekt, der arbejder med forebyggelse af trafficking og udnyttelse af mennesker? Så deltag i konkurrencen om det bedste kriminalpræventive projekt i Europa og vær med til at sprede den gode praksis i Europa.

Igen i år uddeler EU’s kriminalpræventive netværk (EUCPN) prisen The European Crime Prevention Award. 

Årets tema

Tema for 2023 er: Forebyggelse af trafficking af mennesker med henblik på udnyttelse af arbejdskraft og andre former for udnyttelse

Projekterne skal have fokus på forebyggelse af trafficking samt andre former for udnyttelse i relation til tvangsarbejde. Ifølge Spanien er menneskehandel det 21.århundredets form for slaveri, som er en udbredt og indtægtsbringende kriminalitet, der udgør en alvorlig krænkelse af ofrenes menneskerettigheder. Ofrene er ofte sårbare individer, især kvinder, børn og mænd, i fysisk og økonomisk skrøbelige situationer, der er vant til diskrimination og ikke yder meget modstand. Ofrene holdes i slaveri gennem en kombination af magt, tvang og intimidering. De er blevet vildledt om arbejde, rejse, levevilkår, status mv., og de flyttes fra sted til sted af menneskesmuglere for at forhindre, at de opbygger tillid og relationer til personer uden for netværket.

Mere information findes hos EUCPN

Om prisen

Formålet med ECPA er at belønne initiativer, der i en evaluering eller erfaringsopsamling har vist en positiv effekt. Både myndigheder, virksomheder og andre organisationer kan deltage.
Det Kriminalpræventive Råd vil gerne opfordre store som små, såvel som nationale som lokale projekter, til at indsende en ansøgning. Bemærk, at det kun er ECPA-ansøgningsskema, der tæller i juryens bedømmelse.

Det vindende ECPA-projekt modtager en pris på 10.000 euro, eller ca. 75.000 kr.

Ansøgning 

Det er vigtigt, at man benytter dette ansøgningsskema og ikke vedhæfter bilag mv. Ansøgninger i andre formater vil ikke blive bedømt.  

Ansøgningen skal være på engelsk, og sendes til Det Kriminalpræventive Råd hurtigst muligt og senest den 12. september 2023 på e-mail: dkr@dkr.dk. I emnefeltet skrives "ECPA 2023".

Udvælgelse og prisoverrækkelse

Prisoverrækkelsen foregår ved en konference i Valencia i Spanien den 13.-14. december 2023, hvor repræsentanter fra det indstillede projekt præsenterer deres projekt.

Danmark kan indstille ét projekt til prisen. Det Kriminalpræventive Råd beslutter, hvilket projekt, der skal indstilles fra Danmark. Danmark har flere gange vundet i konkurrencen.

Spørgsmål

Du er velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål om prisen eller ansøgningen. Videnskonsulent Flemming Wridt Jensen kan kontaktes efter den 7. august på e-mail fwj@dkr.dk eller telefon 4137 3830

Danmark har tidligere vundet i ECPA-konkurrencen

Flemming Wridt Jensen
Flemming Wridt Jensen
Videnskonsulent

Ansøgningsskema

Hent ansøgningsskemaet til European Crime Prevention Award (Word) via dette link

Ansøgningen skal være på engelsk og sendes til DKR på e-mail: dkr@dkr.dk. I emnefeltet skrives "ECPA 2023". Frist: 12. september 2023

Video

Se denne korte film om, hvordan man deltager i ECPA