De nominerede til Den Kriminalpræventive Pris 2022

20-09-2022

Vinterbadning, fodbold og trivsel i skolen skal hjælpe børn og unge uden om kriminalitet i tre projekter, der er nominerede til Den Kriminalpræventive Pris. Prisen overrækkes af justitsminister Mattias Tesfaye den 5. oktober.

Vestegnens Politi Cup

Mens bolden skydes på mål, nedbrydes fordomme på Vestegnen.

Til det årlige politi-cup spiller unge fodbold mod politiet på Brøndby Stadion. De unge får også mulighed for at snakke med deres lokale betjente, kiggenærmere på en patruljebil eller sidde på en motorcykel.

Cuppen danner grundlag for en fælles, positiv oplevelse, hvor både de unge og politiet kan få nedbrudt falske forestillinger og fordomme om hinanden.

Vestegnens Politi Cup er nomineret til Den Kriminalpræventive Pris, fordi det er vigtigt at arbejde målrettet på at skabe et bedre forhold mellem politi og unge, så de mødes med gensidig forståelse og respekt.

Vestegnens Politi har udviklet Cuppen i samarbejde med Hovedstadens Beredskab, Brøndby IF, kommunale medarbejdere og SSP fra Rødovre, Hvidovre og Brøndby.

Det er bedst når alle er med

Trivslen i en skoleklasse er bedst, når alle er med – og det er netop, hvad det tredje nominerede projekt stiller skarpt på.

“Det er bedst når alle er med” er et undervisningsmateriale til grundskolens 3.-7. klassetrin. Undervisningsmaterialet dækker de fem hovedemner ’Anerkendelse’, ’Det gode onlineliv’, ’Lær din klasse at kende’, ’Samarbejde’ og ’Kommunikation’. Gennem forskellige øvelser og lege lærer eleverne eksempelvis at nedtrappe konflikter, undgå misforståelser og anerkende hinanden.

Forskning viser, at trivsel, en god skolegang og positive fællesskaber er enormt vigtige værktøjer, når det gælder om at forebygge ungdomskriminalitet. Derfor er projektet nomineret til Den Kriminalpræventive Pris.

Se undervisningsmaterialet.

Projekt Isbjørn

I vintermånederne springer Københavns Politi og kriminalitetstruede unge sammen i bølgerne på Amager Strand. Projekt Isbjørn skaber tætte relationer og venskaber mellem politiet, de unge og deres forældre gennem vinterbadning og fællesspisning.

Projekt Isbjørn er nomineret til Den Kriminalpræventive Pris for sin helhedsorienterede tilgang til de kriminalitetstruede unge, der er 14-16 år. Politiet skaber ikke kun en god relation til de unge i projektet, men har også ugentlige telefonsamtaler med de unges forældre. Desuden inddrager politiet skoler og klubber i en fælles indsats for at hjælpe de unge på rette vej i livet.

Københavns Politi samarbejder med SSP Tårnby om Projekt Isbjørn.

Sally Jensen
Sally Jensen
Pressemedarbejder

Om Den Kriminalpræventive Pris

  • Prisen bliver hvert år uddelt af Justitsministeriet til en person, gruppe eller et projekt, der har gjort en særlig indsats for at forebygge kriminalitet.
  • Prisen på 50.000 kroner bliver overrakt til vinderprojektet af justitsminister Mattias Tesfaye den 5. oktober.
  • Prisen er blevet uddelt i knap 30 år.