Skal dit projekt vinde Den Kriminalpræventive Pris 2023?

22-11-2022

Hvert år gives Den Kriminalpræventive Pris til en person, et projekt eller en gruppe, der har gjort en særlig kriminalitetsforebyggende indsats. Kandidater skal indstilles senest den 1. februar 2023.

Den Kriminalpræventive Pris skal sætte fokus på det kriminalitetsforebyggende arbejde i lokalområderne og opmuntre til kriminalitetsforebyggende initiativer.

Målet er også at øge bevidstheden om vigtigheden af kriminalitetsforebyggelse hos enkeltpersoner, organisationer og myndigheder.

Hvem kan komme i betragtning?

Prismodtager kan være en person, et projekt eller en gruppe (institution, forening, ungdomsklub eller lignende), som har gjort en særlig indsats på det kriminalpræventive område i det forløbne år.

Prisen kan også uddeles til offentligt ansatte og til f.eks. fortsættelse eller udbygning af det projekt eller den aktivitet, der danner grundlag for prisen.

Sådan ansøger du

Udfyld dette ansøgningsskema  og send det til Det Kriminalpræventive Råd via e-mail på dkr@dkr.dk eller med post til Polititorvet 14, 1780 København V.

Ansøgningsfristen er onsdag den 1. februar 2023.

Vestegnens Politi Cup - vinder af Den Kriminalpræventive Pris 2022
I 2022 vandt Vestegnens Politi Den Kriminalpræventive Pris for deres projekt Vestegenens Politi Cup. Det er en årlig fodboldturnering, der bygger bro mellem politiet og unge på Københavns Vestegn.

Om Den Kriminalpræventive Pris

  • Prisen uddeles hvert år af Justitsministeriet til en person, gruppe eller et projekt, der har gjort en særlig indsats for at forebygge kriminalitet i løbet af året.
  • Tre projekter bliver nomineret til prisen.
  • Med prisen følger 50.000 kr.
  • Vinderen kåres ved et arrangement i efteråret 2023, hvor justitsministeren overrækker prisen.

Ansøgningsskema

Her finder du ansøgningsskemaet til Den Kriminalpræventive Pris 2023