Ny podcast: Forebyg Forbrydelsen! 

20-04-2022

Det Kriminalpræventive Råd lancerer i dag en ny podcast. Lyt med hver måned, hvor et panel gør os klogere på kriminalitetsforebyggelse. 

Hvordan punkterer man problematiske voldtægtsmyter? Kan en ændret alkoholkultur blandt unge sænke vold i nattelivet? Og hvordan skal Ungdomskriminalitetsnævnet hjælpe unge ud af kriminalitet? Vi stiller skarpt på kriminalitetsforebyggelse i podcasten ’Forebyg Forbrydelsen!’ 

Når kriminalitet er på dagsordenen i den offentlige debat, er det ofte med fokus på straf - når skaden er sket. Derfor lancerer Det Kriminalpræventive Råd en ny podcast - Forebyg Forbrydelsen! Her nuancerer vi debatten og kommer med løsninger på, hvordan kriminalitet kan forebygges. I podcasten præsenteres ny viden på området, og eksperter og praktikere gør os klogere på, hvordan kriminalitet forebygges mest effektivt.  

Lyt med allerede i dag, hvor du kan høre første afsnit, som handler om voldtægtsmyter. Panelet består af Alma Tynell, forkvinde for Danske Gymnasielevers Sammenslutning, Lene Stavngaard, national chef hos Sex & Samfund og analytiker Jonas Mannov fra Det Kriminalpræventive Råd. I afsnittet taler de om, hvordan vi får sat en stopper for voldtægtsmyter.  

Vi har nogle myter, hvor vi tror, kvinder lyver om voldtægt. Det er jo ret vildt!

 Alma Tynell, forkvinde for Danske Gymnasielevers Sammenslutning

Lyt her

Sally Jensen
Sally Jensen
Pressemedarbejder