Nabovenner skal give nabohjælpen et løft

01-09-2021

Nabohjælp opruster nu med et hold af særligt dedikerede nabohjælpere, som skal gøre det ekstra svært at være indbrudstyv.

Næsten 220.000 danskere har allerede hentet Nabohjælps app, som gør det nemt at være nabohjælper. Men med over 17.000 indbrud i 2020 er der stadig et stykke vej i mål, så nu opruster Nabohjælp med et hold særligt dedikerede nabohjælpere som kaldes Nabovenner. 

En Naboven er en frivillig ambassadør for Nabohjælp, som hjælper med at styrke nabosamarbejdet og indbrudsforebyggelsen i nabolaget. Nabovennen påtager sig opgaven med at samle nabolaget om en fælles indsats mod indbrud. Det kan være ved at dele ud af sin viden om nabohjælp og bidrage til, at Nabohjælps app bliver brugt. En Naboven tror også på, at et godt naboskab giver tryghed og effektiv Nabohjælp.

Hjælp til at løfte opgaven

Nabohjælp tilbyder et introduktionsforløb, som giver de nye nabovenner viden om indbrudsforebyggelse og Nabohjælp. De får desuden en velkomstpakke med forskellige materialer og en særlig, lokal politikontakt, som de kan samarbejde med.

Det nye initiativ skal gøre det sværere at være indbrudstyv og på den måde nedbringe det høje antal indbrud i private hjem.

Læs mere her om nabovenner 

Hvad laver en Naboven? 

Nabovennen bestemmer selv, hvilke og hvor mange opgaver, han eller hun vil tage på sig. Det kan være:

  • At få nabolaget til at dele viden om indbrud og mistænkelig adfærd
  • Samle nabolaget om en fælles indsats, når der er tyve på spil
  • Opfordre flere til at feriehjælpe med hinanden
  • Skabe tættere naboskab
  • Formidle fakta om Nabohjælp og forebyggelse af indbrud
  • Få flest muligt i nabolaget med i Nabohjælp.
Julie Kofoed
Kommunikationskonsulent