Indbrudstal falder igen

13-03-2018

Antallet af indbrud i Danmark er stadig højt, men heldigvis falder niveauet stadig. Det viser de nyeste tal fra Danmarks Statistik.

Anmeldelser af indbrud faldt med ni procent i 2017 og har været nedadgående siden 2009. Antallet af indbrud er faldet fra knap 49.000 til cirka 29.000 i løbet af de seneste otte år. 

- Det er rigtig godt, at antallet af indbrud er faldet så meget, som de er. Det man dog skal være opmærksom på er, at niveauet steg ret kraftigt inden da. Fra 2007 til 2009 steg antallet af indbrud fra omkring 36.000 til omkring 49.000. Vi skal glæde os over faldet, men vi skal ikke hvile på laurbærrene, for vi ligger fortsat højt i forhold til vores nabolande, siger analytiker i Det Kriminalpræventive Råd Jon Lund Elbek.

Udover at sikre, at ens bolig har solide døre, vinduer og låse, så peger Jon Lund Elbek på Nabohjælp som en måde at forebygge indbrud på.

- Indbrud ses oftere i villakvarterer i de større byer og i forstadsområderne. En af måderne vi kan mindske antallet af indbrud er ved at være opmærksomme på vores nærområde. Når naboer holder øje med hinanden og dem der færdes på deres vej, kan det afskrække indbrudstyve, fordi de frygter at blive genkendt. Nabohjælp forebygger hvert femte indbrud, siger Jon Lund Elbek.

 

Materialer