Og vinderen er ...

10-04-2018

Idrætsprojektet fra Københavns Kommune vinder af Den Kriminalpræventive Pris 2018. Udover æren medfølger 50.000 kroner.

Tydeligt glade prismodtagere fra Idrætsprojektet har netop modtaget klapsalver og hæder fra en fyldt sal til Det Kriminalpræventive Råds årsmøde i Roskilde Kongrescenter. Justitsminister Søren Pape Poulsen overrakte diplomet for årets bedste kriminalpræventive projekt til tre repræsentanter fra Idrætsprojektet; Trine Harboe, Louis Veis og Xamsa Abshir Yuusuf. 

Idrætsprojektet takkede for prisen og fremhævede, at et stærkt samarbejde på tværs af forvaltninger og faggrupper er grunden til at projektet lykkes.

Skræddersyede aktiviteter

Idrætsprojektet tilbyder en lang række skræddersyede fritids- og idrætsaktiviteter til både børn, unge og voksne, som kan give dem et godt socialt netværk. Projektet henvender sig til alle lokalområdets borgere, men der gøres en særlig indsats for at inkludere kommunens mest udsatte børn, unge og voksne gennem opsøgende arbejde. Målet er at bygge bro til fritidsliv, skole, uddannelse og beskæftigelse.

Udover diverse idræts- og fritidsaktiviteter tilbyder Idrætsprojektet blandt andet indsatser over for familien, en mentorordning og lektiehjælp, så de fokuserer på flere aspekter i de unges liv. Projektet har på den måde et solidt kriminalitetsforebyggende potentiale. 

Hvem står bag?

Idrætsprojektet forvaltes af Københavns Kommunes Center for Udsatte og Kriminalitetstruede Unge (CUKU). Projektet har eksisteret i 10 år og har cirka 50 medarbejdere, som er en tværfagligt sammensat gruppe af frivillige samt pædagoger, lærere, idrætslærere, socialrådgivere, ergoterapeuter og fysioterapeuter. De samarbejder med skoler, virksomheder, gadeplansmedarbejdere og andre relevante aktører, og bygger også bro til uddannelse og beskæftigelse blandt andet gennem praktikpladser.

To andre nominerede projekter

Idrætsprojektet var i skarp konkurrence med to andre projekter, som også fortjener hædrende omtale. Alle tre projekter kan ses her

Fakta om prisen

Formålet med prisen er at sætte fokus på kriminalitetsforebyggende arbejde i lokalområderne og at opmuntre til forebyggende initiativer.  

Prisen gives til et projekt eller en person, der har ydet en særlig kriminalitetsforebyggende indsats.

Vinderen af Den Kriminalpræventive Pris 2018 modtager udover æren 50.000 kroner.