Kærester og kontrol

31-10-2017

Igen i år inviteres unge til at deltage i en kreativ konkurrence mod kærestevold. Konkurrencen er et samarbejde mellem ligestillingsministeren, Bryd Tavsheden og DKR

Skolerne kan deltage ved at indsende kreative bidrag, fx digte, fotos, film, sange, noveller eller plakater. Fristen for at indsende bidrag er den 30. november 2017. Sidste år indsendte unge fra hele landet i alt 254 bidrag til konkurrencen.

Unge piger mest udsat 

Skønsmæssigt har ca. 19.500 unge kvinder og 12.000 unge mænd mellem 16 og 24 år inden for det seneste år været udsat for fysisk, psykisk og/eller seksuel vold fra en nuværende eller tidligere kæreste. Helt unge - særligt piger - der ikke har mange erfaringer med at være i kæresteforhold, har den største risiko for at opleve kærestevold.

Årets tema: Kærester og kontrol

Som ung kan være svært at sige fra, hvis kæresten vil bestemme det hele. Særligt hvis det er den første kæreste, man har. Men er det okay, at kæresten bestemmer, hvilket tøj, man skal have på og hvem man må være venner med? Og er det i orden at få tjekket sine beskeder på mobilen og udlevere sin kode til sin facebookprofil, så kæresten kan se, hvem man skriver med? Hvor går grænsen mellem kærlighed og kontrol? Disse spørgsmål kan underviserne bruge som afsæt for elevernes arbejde med temaet. 

Præmier og dommerpanel

Eleverne kan deltage i to kategorier: for 7.-9. klasse OG for 10. klasser, erhvervs- og produktionsskoler, hhx, htx, stx og andre ungdomsuddannelser.

Der er en hovepræmie på 5.000 kroner på højkant, samt en 2. præmie på 2.500 kroner i hver alderskategori. Vinderne udvælges af en dommerkomité, som består af ligestillingsministeren, generalsekretæren for Bryd Tavsheden, formanden for Det Kriminalpræventive Råd og to fagdommere – forfatter Sebastian Bune og skuespiller Charlotte Sachs Bostrup.

Læs mere om konkurrencen på brydtavsheden.dk eller forvildmeddig.dk

Materialer