Ni minutter - så var de væk

09-03-2017

Nabohjælps gratis skilte blev revet væk på ni minutter. Heldigvis forærer DKR og TrygFonden igen 300 skilte til aktive nabohjælpere, der er tilmeldt nabohjælp.dk. Næste gang er onsdag den 6. september 2017.

DKR og TrygFonden har haft to årlige ansøgningsrunder til gratis skilte siden 2014. Skiltene går til boligområder, der er tilmeldt nabohjælp.dk og yder aktiv Nabohjælp.

Hver gang har der været stor interesse for skiltene. I dag tog det ni minutter og i september 2016 tyve minutter at få alle 300 skilte uddelt. Uddelingen sker efter først-til-mølle-princippet, så de heldige er hurtige ved tasterne.

Nåede man det ikke denne gang, så kan man trøste sig med, at der er endnu en uddeling onsdag den 6. september 2017.

- Vi er glade for den store interesse som vores skilte får – det vidner om, at folk er aktive med nabohjælpen ude i boligområderne og ved, at det kan svare sig at gå sammen om at forebygge besøg af indbrudstyve, siger Lone Harlev, projektleder for Nabohjælp.

Det er vigtigt, at der er handlinger bag skiltet. Hvis indbrudstyvene ser et skilt, men ellers ikke fornemmer, at det er et kvarter med nysgerrige naboer eller liv, er det ikke nok til at skræmme dem væk.

Næste runde den 6. september – sådan gør du

  • Du og dine naboer skal være tilmeldt og nabohjælpe aktivt på Nabohjælp.dk.
  • Den 6. september logger du ind på din profil på Nabohjælp.dk, hvor du går til siden ’Materialer’ og finder den grønne knap for ’Gratis skilte’
  • Udfyld den online ansøgningsformular
  • I skal oplyse, hvor mange nabohjælpere I er, når I ansøger om et skilt
  • I skal aftale, hvem der skal være den kontaktperson, som DKR og TrygFonden kan kontakte for at få information om skiltet, foreningen eller vejlauget og brugen af Nabohjælp mv.
  • I skal aftale, hvor skiltet skal stå, og få placeringen godkendt hos kommunen.