De uslebne diamanter

04-11-2016

DKR’s medlemsorganisation High:five har udgivet en bog om straffede unge, der får en ny chance på arbejdsmarkedet.

Arbejdsgivere gør en stor forskel ved at ansætte tidligere straffede. Det gør godt for den ansatte, men også for virksomheden generelt. Kollegaerne føler socialt ansvar og det giver en god virksomhedskultur. Det understreger administrerende direktør hos Hustømrerne A/S Klaus Andersen:

-    Det, at vi som virksomhed udviser socialt ansvar, har givet en ekstra dimension til vores medarbejdere. De har en følelse af, at de gør mere end at udføre godt stykke håndværk, når de er på arbejde. De gør også en menneskelig forskel. Det skaber værdi på mange planer for hele virksomheden.

De tidligere straffede unge er villige til at yde en ekstra indsats for at leve op til den chance, de har fået i virksomheden:

-     Mange af de unge vi har haft ansat, har ikke altid været Guds bedste børn. Men når de først har valgt at gå ind af den dør, vi har åbnet for dem, så er der ingen tvivl: Disse ansatte er helt utroligt loyale over for os som virksomhed. De slider ekstra hårdt og ved, at de har fået en ekstra chance i livet. Og den gør de sig absolut fortjent til, fortæller markedschef hos entreprenørfirmaet Anker Hansen & co A/S Helmut Melcher.

Bogens budskab er helt i tråd med DKR's anbefalinger om inklusion og resocialisering af mennesker, der har været på kant med loven.

Yderligere information om bogen og om High:fives arbejde samt kontakt til cases fås hos kommunikationskonsulent Nanna Ravn Brems, tlf. 51 31 96 98, nanna@highfive.net
 

Vil du ansætte en tidligere straffet?

Så kan din virksomhed blive hjulpet på vej af fængsler og jobcentre.

Her er to eksempler på organisationer, der også bygger bro mellem arbejdspladser og tidligere kriminelle: