Gør en god nabogerning og forebyg indbrud

21-06-2016

DKR og TrygFonden har netop lanceret fotokonkurrencen Gode Nabogerninger, der sætter fokus på det gode naboskab og minder danskerne om at aftale nabohjælp, inden sommerferien går igang.

Når bikinien og badebukserne er pakket, og vi drager på sommerferie, smøger indbrudstyvene ærmerne op og starter en af årets travleste arbejdsperioder. 
 
Til at bekæmpe indbrudstyvene ligger der heldigvis et effektivt middel lige for. Eller nærmere ved siden af: Dine naboer! Flere undersøgelser, og interview foretaget med indbrudstyvene selv, peger på, at opmærksomme naboer er et af de mest effektive midler mod at få uønsket besøg. 
 
Det Kriminalpræventive Råd (DKR) og TrygFonden har samarbejdet om at forebygge indbrud, siden de i 2012 relancerede Nabohjælpsordningen med hjemmesiden Nabohjælp.dk. Nu skyder de fotokonkurrencen Gode Nabogerninger i gang for at minde danskerne om, hvor vigtige gode naboer er, og at de skal huske at fortælle hinanden, når boligen skal være alene hjemme henover sommeren. 

Det er de små ting der gælder 

Præmien er besøg af en Hjem-IS bil til den næste vejfest, fælles arbejdsdag eller et andet hyggeligt arrangement i nabolaget. For at få den fornøjelse, skal man sende et billede af en god gerning, som man gør for sin nabo - det kan være at tømme deres postkasse, hænge vasketøj op på deres ellers tomme tørresnor eller slå deres græs, når man alligevel er i gang. 
 
- Det er nogle gange de små gerninger, der vækker størst glæde. Men et godt naboskab er en vigtig faktor for vores følelse af tryghed og trivsel der, hvor vi bor. Det kommer vi ikke uden om.  Derfor opfordrer vi folk, som endnu ikke har den store kontakt til deres naboer til at begynde i det små med at hilse på hinanden. Det kan så blive til, at man tager en kort hyggesnak, låner hinanden en kop sukker og så til, at man lige beder hinanden om at se efter huset, når man er på ferie, forklarer Lone Harlev, projektleder for Nabohjælp fra DKR og TrygFonden.
Præmien er besøg af en Hjem-IS bil

Vi gør det allerede

I dag er over 172.000 danskere tilmeldt Nabohjælp.dk, som udover gratis klistermærker, der sender et klart signal til indbrudstyvene, også består af et online advarselssystem samt en feriekalender, der gør det let at koordinere, hvem der er hjemme blandt naboerne.
 
- En ny undersøgelse viser, at mange danskere er glade for deres naboer. Det at ha’ bare lidt tilfælles med sine naboer – andet end bare gadenavnet– har faktisk stor betydning for, hvordan vi trives dér, hvor vi bor. Derfor vil vi gerne inspirere borgerne til at gøre noget godt for deres naboer.  Vi får på den måde mindet danskerne om, at de skal huske at hjælpe hinanden med at forebygge indbrud, men får måske også gjort det lettere og sjovere at gøre noget godt for hinanden i det hele taget, siger Lone Harlev.
 
Gå ind her og læs mere om, hvordan du deltager i konkurrencen. Her kan du også læse mere om Nabohjælp fra DKR og TrygFonden.

Gode nabogerninger – konkurrencen kort:

  • Tag et billede af din gode nabogerning.
  • Giv en kort beskrivelse af hvad den går ud på og fortæl gerne en lille historie om jeres nabolag og naboskab.
  • Send dit billede til cri@dkr.dk eller via Facebook sammen med din historie. Så lægger vi det op på vores Facebook-, Instagram- og Twitter-profil.
  • Du kan også oploade/dele dit billede via Twitter eller Instagram. Brug @nabohjaelp og #godnabo #godenabogerninger, når du oploader billedet.
  • Præmie: Besøg af en Hjem-IS bil (værdi af op til kr. 10.000) til næste vejfest, fælles arbejdsdag eller en anden god anledning i nabolaget.
  • Læs mere her