Kæmpe event om tryghed i by- og boligområder

13-04-2016

Det Kriminalpræventive Råd og TrygFonden byder torsdag den 14. april velkommen til årets store event om forebyggelse af kriminalitet. Programmet er fyldt med eksperter, Den Kriminalpræventive Pris og politisk debat.

Tryghed hvor vi bor er temaet, når Det Kriminalpræventive Råd og TrygFonden torsdag den 14. april åbner dørene op for Den Kriminalpræventive Dag 2016 i Odense og en masse spændende oplæg.
 
Der bliver sat fokus på indbrud og på, hvordan man bedst sikrer sin bolig. Det samme gælder medborgerskab og naboskab, og hvordan vi sammen kan tage ansvar for vores by- og boligområder. Flere eksperter kommer med bud på, hvordan kriminalitet og utryghed kan mindskes.

Udpluk fra program

I en politisk debat vil justitsminister Søren Pind (V), MF Pernille Skipper (EL), ansvarshavende chefredaktør på Radio24syv Jørgen Ramskov, formand for Frivilligrådet Vibe Klarup Voetmann og bestyrelsesformand i Center for Boligsocial Udvikling Marie Stærke diskutere ansvar og løsninger på de problemer, vi oplever i udsatte boligområder.
 
Ekstremisme kan skabe utryghed og mistrivsel i lokalsamfund og sociale fora på nettet. Senioranalytiker Birgitte Søgaard fra CERTA Intelligence & Security giver et bud på, hvordan lokalsamfundet kan bidrage til modstand mod radikalisering og ekstremisme.
 
Sikring af private hjem har spillet en afgørende rolle i nedgangen af antallet af indbrud i England og Wales. Det vil professor Nick Tilley fra University College London fortælle om.
 
Med afsæt i mange års forskning om effektiv forebyggelse af kriminalitet vil professor Lawrence W. Sherman fra University of Cambridge gøre os klogere på, hvad der virker og ikke virker.
 
Justitsministeren uddeler desuden Den Kriminalpræventive Pris og 50.000 kr. til en indsats, der gør et særligt godt stykke arbejde med at forebygge kriminalitet.

Hvor og hvornår

Torsdag den 14. april kl. 8.30-16.30 i Odense Congress Center