Holland vinder ECPA-prisen 2015

23-12-2015

Torsdag fik Holland overrakt den europæiske pris om forebyggelse af kriminalitet ECPA-prisen på en konference i Luxembourg.

Små og mellemstore virksomheders hjemmesider og databaser er potentielle mål for it-kriminelle. Men det er virksomhederne ikke nødvendigvis forberedte på.

Det forsøger et projekt fra Holland at råde bod på ved at lære virksomheder, hvordan de kan passe på. Og projektet er netop blevet hædret med den internationale pris European Crime Prevention Award og 10.000 euro eller 75.000 kroner ved en international konference i torsdags i Luxembourg, som DKR deltog i.

Projektet er udviklet af MKB-Holland og en række partnere og er støttet af det hollandske ministerium for Security and Justice. Formålet med projektet er at gøre virksomheder mere bevidste om, hvad der kan ske, hvis de bliver udsat for it-kriminalitet, skriver European Crime Prevention Network, EUCPN, i deres seneste nyhedsbrev.

Via et roadshow gennem landet får virksomhederne indblik i, hvor sårbare de er for eventuelle angreb. Og hjælp til, hvordan de kan forbedre sikkerheden, skriver EUCPN.

Formålet med at uddele prisen er at belønne initiativer, der har vist gode effekter og er udtryk for en god praksis på området.

20 lande deltog i alt i konferencen med temaet forebyggelse af it-kriminalitet med deres bedste nationale projekter. To øvrige projekter fik 5.000 euro hver.