Nabohjælp

Aftal med din nabo, at I holder øje med hinandens boliger, og sig hej til dem du møder i nabolaget. Risikoen for at blive opdaget kan afskrække tyven fra at bryde ind.

Nabohjælp har en positiv indvirkning på kriminaliteten i et nabolag og kan være med til at nedbringe indbrud med op til 20 %. Desuden har det den sidegevinst, at beboerne oplever større tryghed, mere socialt liv og større respekt og tålmodighed med hinanden.

Du kan tilmelde dig Nabohjælp gratis. Det er et digitalt system, der kan hjælpe jer med at organisere og gøre nabohjælpen endnu mere effektiv. Via mail og sms får I overblik over, hvem der er på ferie og hvornår. I kan også bruge systemet til at advare hinanden, hvis I oplever indbrud eller noget mistænkeligt i området.

Når du opretter et persoligt netværk i Nabohjælps digitale system, bestemmer du selv, hvem du vil være i netværk med og hvem, der får adgang til dine ferieinformationer og personlige oplysninger. I får Nabohjælpsklistermærker til døre og postkasser, så alle kan se, at I passer på hinandens hjem.

Derudover kan du også selv gøre det sværere for tyven at gå uforstyrret rundt ved din bolig. Du kan fx

  • klippe hækken, så tyven ikke kan arbejde uset bag den
  • have god belysning omkring huset
  • låse dit værktøj inde i et skur
  • lade noget af børnenes legetøj ligge i haven, når I rejser på ferie.

Nabohjælp er nemt

Med Nabohjælpsklistermærker kan I vise, at I passer på hinanden på vejen. Det er dog afgørende, at I sætter handling bag jeres Nabohjælpsmærker for at mindske sandsynligheden for ubudne gæster – det er handlingerne der afskrækker tyven.

Det er tit de små ting, der gør en forskel. For eksempel er det en god idé at hjælpe bortrejste naboer med at få deres hjem til at se beboet ud. Det kan du bl.a. gøre ved at

  • gå en runde om naboens hus
  • lægge affald i naboens skraldespand
  • parkere din cykel eller bil foran naboens hus
  • hænge vasketøj i naboens have.

Derudover kan du tømme naboens postkasse eller sørge for, at der ikke stikker post ud af brevsprækken. Det kan også være en god idé at slå græsset eller skovle sne væk. Generelt er det godt at være opmærksom på din nabos hus.

Nabohjælp er mere end feriehjælp

Aftal gerne med din nabo, at I holder øje med hinandens boliger i det daglige, så det ikke kun er i ferierne, at I er opmærksomme på jeres område. Hold øje med, om alting er som det plejer hos dine naboer. Møder du mistænkelige personer ved boligen, kan du kontakte politiet.

Bor du i lejlighed, så vær opmærksom på, hvem du lukker ind i opgangen. Spørg personer, du ikke kender, om deres ærinde.

Aktiv Nabohjælp skal gerne føre til en naturlig overvågning i det daglige, der kan ses og mærkes i vores nærområder – også af potentielle tyve. Tilmeld dig og få flere tips og tricks på Nabohjælp