Vestegnens Politi Cup vinder Den Kriminalpræventive Pris

05-10-2022

Vestegnens Politi Cup, en fodboldturnering for Vestegnens børn og unge, modtog i dag Den Kriminalpræventive Pris 2022. Med prisen følger 50.000 kr. til forebyggelse af kriminalitet.

Vestegnens Politi Cup - vinder af Den Kriminalpræventive Pris 2022 Vestegnens Politi Cup er en årlig fodboldturnering, der bygger bro mellem politiet og unge på Københavns Vestegn. Justitsminister Mattias Tesfaye skulle overrække prisen, men blev forhindret. Derfor havde formand for Det Kriminalpræventive Råd Erik Christensen æren af at overrække prisen og viderebringe rosen.

- Vestegnens Politi Cup fortjener i den grad at vinde prisen. Politicuppen bidrager til, at de unge ser politiet som nogen, der ikke ’kun uddeler bøder’, og politiet kan nemmere forstå og tale med de unge. Ved at møde dem i øjenhøjde og vise dem, at der er et alternativ. På fodboldbanen er det hårdt mod hårdt. Men rundt om sporten skabes der venskaber og tillid. Det er en god investering, hvor der også er mulighed for at nedbryde fordomme - både den ene og den anden vej, sagde Erik Christensen, der overrakte prisen på Det Kriminalpræventive Råds konference om forebyggelse af ungdomskriminalitet. På konferencen deltager kommuner og politifolk fra hele landet. 

Dialog nedbryder fordomme og mindsker risikoadfærd 

Brøndby Stadion danner ramme om den tilbagevendende turnering, hvor politiet udfordrer områdets børn og unge i fodbold, og de unge får lov til at kigge på politiets biler og motorcykler. Projektet vinder prisen, da det sportslige samvær skaber en god dialog mellem unge og politi, og det er en fordel i politiets arbejde med at reducere risikoadfærd blandt de unge.   

- Det gælder om at have et godt forhold til de unge og give dem et alternativ til kriminalitet. Det er det lange seje træk, der virker, siger Kim Christiansen, politidirektør ved Københavns Vestegns Politi, der stolt modtog prisen sammen med forebygger Mads Clausen fra projektet:

- Vi er sindssygt stolte over prisen. vi kan mærke på de unge på skolerne, i ungdomsklubberne og på gaden, at forståelsen for politiets arbejde er vokset, sagde Mads Clausen. 

Udover Vestegnens politi har Hovedstadens Beredskab, Brøndby IF, SSP og medarbejdere fra Rødovre, Hvidovre og Brøndby Kommuner været med til at stable cuppen på benene. I 2023 afholdes turneringen for tredje gang. 

Tre projekter var nomineret til Den Kriminalpræventive Pris 2022. Udover Vestegnens Politi Cup var ‘Isbjørn’ og ‘Det er bedst når alle er med’ indstillet til prisen.  

 

Sally Jensen
Sally Jensen
Pressemedarbejder

DEN KRIMINALPRÆVENTIVE PRIS

  • Det Kriminalpræventive Pris uddeles hvert år af justitsministeren til en person, gruppe eller et projekt, der gør en særlig indsats for at forebygge kriminalitet.
  • Prisen er blevet uddelt i knap 30 år. 
  • Tre projekter var nomineret til Den Kriminalpræventive Pris 2022. Udover Vestegnens Politi Cup var ‘Isbjørn’ og ‘Det er bedst når alle er med’ indstillet til prisen.
  • Du kan læse om alle de nominerede projekter her